torstai 14. marraskuuta 2013

Api

niin kuin pieni, tänään kaksivuotta täyttävä, mussukkani sanoo tarkoittaessaan apinaa. Apinoihin ihastuneelle poitsulle siis apinahuppari synttäripaidaksi. Kyllä tällä kelpaa juhlistaa kokonaista kahta vuotta!



Apina-applikaation tein jälleen kerran ensin erilliseksi merkiksi ja vasta sitten applikoin sen paitaan kiinni. Tämä onnistui mielestäni hyvin, söpö apina "toiselle söpölle apinalle" (ainakin jos kiipeämisen määrä on kriteeri apinalle...). :)

Paitakaavana käytin hyväksi todettua Beagle boyta (OB 4/2013), koko 98 cm. Kangas on ihanaa joustocollaria, hupun vuori kärpässienitrikoota ja applikaatio velouria. Tästä tuli oikein kiva ja pirteä, tykkään tosi paljon. 

Onnellinen oli myös synttärisankari Api-paidastaan. Se päällä sitten kokkailtiin toisesta paketista löytyneillä keittiötarvikkeilla aappalaa eli aamupalaa :)










tiistai 12. marraskuuta 2013

Yhtä juhlaa

Meillä vietetään aina näin loppusyksystä jouluun saakka iso kasa synttäreitä. Lokakuussa kahdet, marraskuussa kahdet (+isänpäivä) ja joulukuussa ennen varsinaista joulua vielä neljät. Ihanaa, kun on juhlia, mutta tämä väkertämisen määrä...synttärilahjoja ja joululahjoja...virkkaamista, neulomista, ompelua, askartelua...ja kaikkea sekaisin!

Kummityttöjen synttäripakettien sisällöt onkin jo tullut esiteltyä aiemmin, joten siirrytäänpä marraskuun lahjottavien piiriin. Rakas mieheni täyttää tänään vuosia ja en millään voinut vastustaa kiusausta sujauttaa jotakin itsetekemääni pakettiin. :) Ok, myönnetään tämän paidan kangas on ostettu jo kesällä ja se oli tarkoitus tehdä paidaksi jo tuolloin, mutta jotenkin se on vaan jäänyt tekemättä. Mieheni tuskin enää edes muistaa koko kangasta tai sitä, että lupasin hänelle paidan tehdä...

No, nyt on valmista. Peruspaita, ei mitään ihmeellistä, yksinkertaista ja kaunista. Mielestäni tämä ihana multiraitakangas ei vaadi mitään erikoista, se on hyvä ihan vain näin. Keltaisella tikkauksella hieman lisäväriä pääntiekanttaukseen sekä helma- ja hihakäänteisiin.

Nyt ei tarvitse muuta kuin jännittää, että tuliko sopiva... mittanauhan mukaan kyllä, mutta todellisuudesta en vielä tiedä, katsotaan.


Kaava: SK 9/2010, kangas: Kestovaippakaupasta

Isänpäivälahjaksi mieheni sai myöskin jotain itsetehtyä: pojat leipoivat ja koristelivat pipareita (mieheni suurinta herkkua) ja minä surautin lahjapakettiin kahdet kalsarit (toiset olivat kyllä testiversiot, mutta pakettiin menivät nekin)

Leipominen (lue: taikinan ja koristeiden syöminen) se vasta olikin yhtä juhlaa! Nam!



Ystäväperheeseen syntyi muutama päivä sitten ihana pieni poika! Halusin ehdottomasti tehdä hänelle pikkuruiset potkuhousut ihanan pehmoisesta leppäkerttu-velourista. Ja voi kuinka pienet ja ihanat niistä tulikaan, aivan syötävän suloiset! Tämä kangas on niin mun lemppari, aivan ihana!



Kaava: OB 4/2013 Crawler potkuhousut, koko 56 cm



tiistai 5. marraskuuta 2013

Ompeluviikonlopun tuotoksia

Ompeluviikonloppu oli ja meni, enää on "hulvaton" kuvausrumba jäljellä! No, sekin rumba on aloitettu :)

Kaiken kaikkiaan viikonlopun aikana sain aikaiseksi paidan itselleni, muutamia lahjaompeluksia sekä vaatteita omille pojille. Norsuneidin esittelinkin jo edellisessä postauksessa, joten siirrytäänpä sitten vaatepuoleen. Joulupukin apulaisena ompelin pari lahjaa pukinkonttiin. Aattona lahjakääröistä kurkistaa herttainen pupu sekä vihainen lintu...




Tunikassa käytin kaavana Ottobren Princess ja Dreamland -kaavojen yhdistelmää, koko 92 cm. Kankaina ihanaa Muru-neulosta ja hattaranväristä joustofroteeta. Tätä tunikaa tehdessä meinasi kyllä usko loppua, mikään ei tuntunut onnistuvan ja hattarajoustofroteekin ärsytti. No, nyt tämäkin jo miellyttää omaa silmää, tosin vielä hieman arvon, että laittaisinko helmaan jotakin koristetta, pompulanauhaa tai pitsiä tms?

Vihainen lintu lensi turkoosille trikoolle, piristykseksi tein valetuplahihat punaisesta tähdestä, lintu on applikoitu veloureista. Paidan kaavana OB CW301, suora malli koossa 122 cm. Applikoinnin tein jälleen kerran hyväksi havaitsemallani keinolla eli tein kuvan erilliseksi merkiksi ja lopuksi vasta kiinnitin valmiin kuvan paitaan.



Omille pojille tein ihan vain peruspertsaa: paitaa ja housua. Tylsää, mutta tarpeellista. Tai no tarpeellista on ehkä hieman väärä sana, kun kaapit pursuaa itsetehtyjä vaatteita, mutta minkäs teet... Kyllä niihin kaappeihin aina parit pertsat mahtuu, eikös? 

Tarpeellista olisi ollut tehdä yöpukuja, mutta ne on aina niin tylsiä (varsinkin, kun niihin valitsee aina ne ei niin kivat kankaat jne. vikatikkiostokset). Sain kuitenkin yhden yöpuvunkin tehtyä. Tämä yksilö oli maanut leikattuna ufo-laatikossa jo tovin ja nyt oli korkea aika tehdä se, jotta vielä olisi perheen pienimmälle sopiva. Tästä valmistuneesta ufosta ei nyt kuvaa ole, koska se on jo TAAS tarpeellisuutensa vuoksi likapyykkikorissa. ;)

No, pertsakuvat kehiin eli molemmille poitsuille pitkähihaiset t-paidat ja vanhemmalle paitaan mätsäävät housut. Jos ollaan ihan tarkkoja, niin pienemmän pojan paita valmistui kylläkin ompeluviikonlopun jälkeen, mutta etukappaleen kalastajakarhu -kankaan sain NannaRuulta ompeluviikonlopun aikana, joten suunnitteluprosessi lienee aloitettu jo silloin. ;)

Vaatteiden kuvaaminen oli taas hivenen haasteellista: toista ei huvittanut yhtään ja toinen ei meinannut pysyä hetkeäkään paikallaan/suorassa/pystyssä/oikein päin... No, kun tarpeeksi monta kuvaa räpsäisee, niin kyllä niistä joku onnistuu edes jotenkuten. Näillä mennään!

Paitakaavana White Rabbit koossa 92 cm. Kalastajakarhusta etukappale ja lyhyet hihat, tähdestä takakappale ja valetuplahihat.
Paitakaavana Fall Basic ja housukaavana Chillax, molemmat koossa 116 cm. Paidan etu- ja takakappale rakettitrikoota ja hihat joustocollegea, housut joustofroteeta.