maanantai 20. toukokuuta 2013

Ompeluviikonloppu, osa 1

Aivan mielettömän kiva viikonloppu takana, nimittäin naisten oma "rentoutusviikonloppu" = ompeluviikonloppu! 

Kolme naista, 8 konetta, läjäpäin kankaita, saksia, lankaa, ompelutarviketta, lehtiä, suunnitelmia, ideoita... Miehet ja lapset "evakossa" ja keittiö pyhitetty ompeluksille. Aivan mahtavaa!

Viikonloppu alkoi Facebookin Saumanvara -ryhmän Project SaVaway -haasteella. Osallistuimme kaikki ensimmäistä kertaa tähän perjantai-illan kaksituntiseen "ompelutehtävään" (ompeluaika klo 21-23, tehtävä/haaste määritelty etukäteen). Tämän kertainen haaste oli Ikasyrin ylläripaketti, josta löytyi Kirahveja. Paketeistamme löytyi oranssia, vihreää ja turkoosia kangasta, joita päätimme myös vaihdella.Projekti polkaistiin käyntiin lykkäämällä kankaat pesukoneeseen. Koneen pyöriessä sitten suunniteltiin, selailtiin lehtiä, piirreltiin kaavoja, vaihdettiin suunnitelmia... Vartti ennen ompeluajan alkua paljastettiin yllätysmomentti, mikä oli tällä kertaa "lisää ompelukseesi jotain ruskeaa". Tässä kankaat ja tarvikkeet lähtölaukausta odottamassa!


Kello 23 päättyi ompeluaika ja wuhuu olimme saaneet valmista aikaan!


Minä tein t-paidan vanhemmalle pojalleni. Omasta ylläripaketistani löytyi oranssia kirahvia, joten se myös valikoitui paidan pääväriksi. Kaveriksi sitten vihreää hihoihin ja eteen turkoosista tähti ja se yllätysmomentin ruskea löytyy tähden sakaran alta pilkottavasta nauhasta. ;) Paidan kaavana Brave Firemen (OB 3/2013) koossa 116 cm.

SaVaway -haasteen jälkeen jatkui ompelut vielä pitkälle yöhön (kahteen), näistä ompeluksista ja koko viikonlopun tuotoksista ja tunnelmista sitten seuraavassa osassa! :)
6 kommenttia:

 1. Oih ihanalta kuullostava ompeluvkloppu ja ihania Savaway tuotoksia (:

  VastaaPoista
 2. Hienot paidat! Ja hyvä tuuri teillä, kun saitte kaikki erivärisen yllärikankaan, niin voitte ihanasti yhdistellä värejä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Välillä näköjään käy tuuri ;) Värit sopii minusta kivasti yhteen, ihanan iloista!

   Poista
 3. Onpas teillä ollut mukavan kuuloinen SavaWay. Ompelu on ihanaa myös yhdessä ja ihanat tuotokset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä kiva viikonloppu. Yhdessä ompeleminen on tosi kivaa ja silloin ratkojan käyttökään ei tunnu läheskään niin ärsyttävältä kuin muuten ;) ratkojan käytöltäkään ei siis säästytty viikonlopun aikana...valitettavasti

   Poista