torstai 7. elokuuta 2014

Naamiaissynttärit

Vanhempi poikani täytti heinäkuussa 6 vuotta ja toiveissa oli jälleen kerran naamiaissynttärit ja vieläpä ehdottomasti niin, että vain kaverit tulevat kylään ja vanhemmat eivät. Kunnon kaverisynttärit siis!

Viime kesänä koti muuttui dinosaurusten valtakunnaksi ja nyt vallan ottivat haamut, hämähäkit ym. kauhujutut. Pari rullaa mustaa jätesäkkiä, 4 m sideharsoa, keltaista organzaa, ällöttäviä muovihyönteisiä, rikkinäinen Ikean lamppu... kauhulinnan tarvikkeet olivat siinä!


Hauskaa oli ja lapset tykkäsivät kauhuilusta!


Synttärisankarin kanssa yhdessä koristelimme kodin kauhulinnaksi: ovenkarmeihin kiinnitimme "noidan hiuksia" sekä virkattuja hämähäkinseittejä, hämähäkkejä askartelimme piipunrasseista. Rikkinäisestä Ikean lampunvarjostimesta tuli oiva haamu/muumio.
Tarjolla oli "kauhuruokaa": mm. haamukakkua, lepakkopipareita, omenasuita, muumio-muffineita

Pöytäkoristeena kelottunut puunoksa, sideharsoa, muoviötököitä, organzaa sekä led-valot


Synttärisankari rakastaa pikku-legoja ja erityisesti suosiossa ovat Chima-sarjan Laval ja Cragger. Lahjapaketista löytyikin hahmojen miekat ja kilvet sekä päähineet. 



Päähineet tuunasin vanhoista mainoslippiksistä. Lavalin lakista ratkoin liipan irti ja ompelin punaisesta velourista "leijonanharjan". Harjan sisukset täytin veloursuikaleilla ja kuplamuovilla. Kruunun tein keltaisesta huovasta ja pahvista,  kimaltavat koristukset paljeteista ja jättitimantista. 
Craggerin lakkiin tein tuplalipan liittämällä ratkomani lipan varsinaisen lipan jatkoksi. Koko lippiskomeuden päällystin vanhalla tyynynpäällisellä, lippaan tein valkoisesta huovasta hampaat ja päälaelle "piikkejä". 

Melkoista rakentelua oli näiden hattujen tekeminen ja paljon sai käsin ommella, mutta lopputulokseen olen kyllä tosi tyytyväinen ja poika myös. Nämä päässä leikitään lähes päivittäin. 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti