sunnuntai 13. tammikuuta 2013

Sunnuntain ompelukset

Tänään pitkästä aikaa ompelin perusvaatetta omalle pojalle. Olipas mukavaa vaihtelua, kun viime aikoina on käsityörintamalla puuhattu lähinnä lahjoja - ensin joululahjoja ja sitten vauvalahjoja. :) Nyt näitä molempia sitten tässä postauksessa. Muutama joululahjakin vielä tänne tulossa...

Ompeluhuoneen kangaslaatikoihin on tullut hamstrattua kankaita laidasta laitaan. Tällä kertaa paininjalan alle valikoitui Hilcon autocollege, yksivärinen trikoo sekä ihanan pehmeä keltainen velour.
 
Autokangas on hankittu Tampereelta Tekstiili Fihlistä ja velour tilattu Kestovaippakaupasta, oranssi trikoo on löytö peräkonttikirppikseltä. Paidan kaavana Mahpee raglan-T-paita ja housukaavana Odakota svetarihousut, molemmat kaavat Ottobre 1/2012 lehdestä. 

Housut tein kaavasta/ohjeesta poiketen ilman tehostesaumoja ja taskuja eli ihan tosi perushousut. Paidan leikkasin ilman saumanvaroja, koska paita oli mitoitettu valmiiksi jo väljäksi/reiluksi, joten en halunnut enää lisäväljyyttä. Ihan kiva perussetti tuli ja kuulemma heti huomenna laitetaan päiväkotiin.
Poika oli oikein innoissaan uusista vaatteistaan, vaikka tästä sovituskuvasta voisikin päätellä jotain aivan muuta! :)


Vauvalahjaksi jälleen junasukat ja "räkärätti" tai kauniimmalta nimeltään unirätti :)
Tällä kertaa tein sukista raidalliset, lankana Novita Wool. Rätin toinen puoli Muru-neulosta ja toinen puoli pehmeää tähtivelouria.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti