sunnuntai 12. toukokuuta 2013

Silitysrauta kuumana

Suuri Käsityö -lehti (5-6/2013) kolahti viime viikolla postilaatikkoon ja oli mielestäni tällä kertaa oikein kiva. Ensimmäiseksi kokeiluun pääsi lehden kannessa ollut toppi. 

Tämä kesätoppi tuunattiin miesten isosta t-paidasta. Minulta löytyi "tuunauskopasta" XXL-kokoinen musta t-paita, joka oli siis oiva tähän tarkoitukseen. Tämä toppi ei paljon ompelua tarvinnut: yläreunaan nauhakuja ja kainaloaukkojen huolittelu, sivusaumat ja helmapäärme "säilytettiin" vanhasta paidasta. Helmapäärmeeseen pujotettiin kuminauha ja kaula-aukkoon silkkinauhaa. 
Eniten aikaa vierähti ehdottomasti tämän topin kuvion kanssa! Kuvio on leikattu Hot Fix -silitysfoliosta. Aikaisemmat kokemukset ko. silitysfoliosta ovat olleet huonoja ja silitysfolioarkit ovatkin marinoituneet jo hyvän tovin ompeluhuoneen hyllyllä. Nyt sitten päätin kokeilla onneani uudemman kerran. Hmm, ja yhtä huonolla onnella jälleen. Tämä folio EI SITTEN MILLÄÄN tahdo pysyä kiinni kankaassa. Aikaa ja hermoja tuhlaantui tuplasti topin muuhun tekemiseen verrattuna. 

Aikaisemmin kokeilin kullanvärisellä foliolla eikä se kyllä pysynyt yhtään sen paremmin kuin tämä hopeinenkaan. Ohjeen mukaisen 20 sekunnin silittämisen jälkeen kaikki kuvion osat olivat enemmän ja vähemmän irti. No, jatkoin silitystä...ja jatkoin ja jatkoin...

Lopulta kuvio sitten jäi kiinni ja näyttää kivalle ja todellakin toivon, että kuvio on kiinni vielä pesunkin jälkeen! Saapa nähdä jäikö tämä foliokokeilu viimeiseksi, hyllyllä olisi vielä samettipintaista ja glitterfoliota, mitenköhän ne tarttuisivat?!

No, topista tuli kuitenkin kiva ja se oli superhelppo ja nopea tehdä (siis ilman tuota foliosilittelyä). Näitä toppeja voisi tehdä useammankin, ainakin pinkin. ;)


Tällä kertaa päättömiä sovituskuvia ;) 

4 kommenttia:

  1. Huippuhieno! Mutta mä en ymmärrä miksi sulla ne foliot takkuaa... mulla on kaikki (kiiltävä, matta, glitter) tarttuneet tosi hyvin kiinni kankaisiin. Höh.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Joo, en tajua mikä näissä on vikana?! Toivotaan, et nyt pysyis. Toistaiseksi vielä kuva kiinni... :)

      Poista