maanantai 2. kesäkuuta 2014

Jopas on...

...vierähtänyt aikaa edellisestä postauksesta! Jotenkin vain en ole saanut itseäni tähän koneen äärelle...

Tehtykin on vaikka mitä, joten tässäpä nyt sekalainen seurakunta valmistuneita projekteja.

Aloitetaan jumppapallosta tai oikeammin sen uusista vaatteista. Iso, harmaa jumppapallo sai hieman kauniimman ulkomuodon, kun se puettiin trikookuteista virkattuun "jumpsuittiin" :)

Tämä pallo matkasi serkkuni ihastuttavaan vanhaan taloon, johon se sopikin kuin nenä päähän. Ylijääneistä kuteista virkkasin vielä pyöreän maton samaan osoitteeseen. Saisikohan sitä aikaiseksi päällisen myös omaan jumppapalloon?!? Tuskinpa...

Ohje jumppapallon päälliseen löytyi täältä

 Hyvä ystäväni, Millamari, vietti synttäreitään huhtikuussa. Pakettiin sujahti virkattu "kirjekuorilaukku/pussukka/lompakko". Laukun koko on noin 13 x 28 cm. 

En vuorittanut laukkua, koska virkattu "pompulapinta" oli niin tiivis, että tavarat pysyvät varmasti tallessa ilmankin. Vetoketjun ompelin laukun reunaan käsin ja sisäpuolelle pitsinauhaa koristeeksi ja samalla piilottamaan vetoketjun.


Laukun ohje löytyi Novitan Kesä 2014 -lehdestä

Virkatut huivit kuuluvat kesään, joten itselleni ja äidilleni virkkasin kesähuivit, samalla Suuren Käsityö -lehden (SK 3/14) ohjeella tein myös tämän huivin.

Päiväkodin tädeille askartelimme kiitoslahjoiksi tiskirätit, American Coocies -pipareita sekä kukkakortit. Tiskirätteihin pojat painoivat hedelmillä ja vihanneksilla kuvioita, samalla tekniikalla teimme myös edellisvuoden "kauppakassit".

Tälläinen "kankaanpainanta" on erittäin hauskaa puuhaa ja tekeminen onnistui hyvin myös 2-vuotiaalta taaperolta. Vanhempi pojista innostui oikein kunnolla kankaanpainamisesta ja nyt meillä onkin "muutama" vararätti jemmassa. ;) 


kangasvärit ja tiskirätit hankin SinooperistaVaikka pojat eivät uusia t-paitoja kesäksi kaivanneetkaan, niin tein heille silti yhdet kesäiset kettupaidat. Shortsiosastolla sen sijaan, varsinkin isommalla pojalla, on aivan hirvittävä aukko, joten pahimpaan pulaan kahdet punaiset shortsit. Polvimittaisissa shortseissa kaavapohjana Ottobren Clillax (OB 1/13) ja sporttishortseissa Grasshopper (OB 3/14), molemmat koossa 116 (ilman saumanvaroja). T-paitojen kaavana Brave Firemen (OB 3/13), koot 116 ja 98.

Kettu-digiprintin ja shortsien joustocollegen löysin Tekstiili Fihlistä.1 kommentti: