sunnuntai 23. maaliskuuta 2014

Tilkkupeittoja

Olen pidemmän aikaa "tuhonnut" kaikki joustavat tilkut (trikoo, velour, joustis, neulos) vielä pienemmiksi paloiksi. Neliöitä tilkkupeittoa varten olikin kertynyt jo huima pino. Alkuperäinen suunnitelma oli tehdä pojille yksi oikein iso ja värikäs tilkkupeitto majaleikkejä varten, mutta kun aloin sommitella peittoa muuttuivat suunnitelmat täysin. Tilkkuja oli niin paljon, että päätinkin lajitella ne väreittäin.


Molempien peittojen koko n. 90 x 160 cm


Yhden peiton sijasta teinkin kaksi, molemmille pojille omansa. Toiselle kelta-musta ja toiselle turkoosi. Näiden peittojen jälkeen tilkkuja jäi vielä ainakin yhteen punaiseen ja vihreään...


keltaisten tilkkujen lisäksi vähän oranssia ja mustaa

turkoosin ja sinisten kankaiden kaveriksi muutama punainen tehoste


Molemmissa peitoissa on käytetty ainoastaan joustavia kankaita, trikoota, velouria, joustista ja neulosta. Peittojen "nurjalle" puolelle ompelin fleecea ja reunat kanttasin resorilla. Näistä peitoista tuli oikein kivat ja peitot ovat olleet jo kovassa käytössä. :) Pienempi pojista katseli peittoa hyvin tarkkaavaisesti sen saatuaan ja totesi monessa palassa olevat jotakin tuttua... "karhupaita...sammakkopaita...tähtipaita..."

 
2 kommenttia:

  1. Tosi kauniit peitot, sulla on hyvä värisilmä! Itselläni on juuri elämäni ensimmäinen tilkkupeitto työn alla, tällaiset työt inspiroi :)

    VastaaPoista