tiistai 15. lokakuuta 2013

Synttäreitä

Vanhin kummityttöni täytti jo kahdeksan, miten aika voikaan kulua näin nopeasti! 

Tälläkin kertaa hän sai lahjaksi jotakin itsetehtyä, tämä taitaa olla jo lähes perinne. :) Lahjakääröön sujahti huppari ja virkattu huivi.



Huivin ohjeen löysin NuppuNeulan -blogin kautta. Hän oli tehnyt astetta katu-uskottavamman huivin, johon ihastuin heti ensisilmäyksellä. Yleensä en pääkallokuvioista pidä, varsinkaan lastenvaatteissa, mutta tämä vei mennessään. Vanhempi poikani myös ihastui huiviin ja kommentti olikin "äiti, toi on ihan tosi makee, mä haluun samanlaisen!" Ilmeisesti virkattu (pitsinen) huivi ei sitten ollutkaan liian tyttömäinen, mutta vaaleanpunaiset pompulat kylläkin!
 



Ensin ajattelin virkata huivin reunaan nirkkokerroksen, mutta nuo vaaleanpunaiset pompulat houkuttelivat enemmän vaikka käsinompelua olikin tiedossa. Huivista tuli kyllä tosi kiva!

lankana Novitan Ipana


Kummityttöni lempiväri on turkoosi, joten sitä siis huppariin. Kankaaksi valikoin pehmeää jenkkicollegea (EK), hupun vuoreksi musta-valkoisia palloja (Hannan kangas) ja kanttaukset pinkillä resorilla (Tekstiili Fihl), aikas karkkivärit minusta. Kaavan pohjana Pentagram koossa 140 cm (OB 4/2013). 

 
kaaritaskut ja applikoitu hihamerkki



Kummitytön pikkusiskon synttäripakettiin sujahti peruspaita. Kaavana Fall Basic koossa 104cm. Kankaiksi valikoin vaaleaa bambucollegea ja sen kaveriksi Muru-tilkkupussista ihanaa pörriäis-kuosia. Melko herkulliset värit myös tässä paidassa. Kiva raitaresori löytyi Tekstiili Fihlistä.

paidan olisi tietty voinut silittää tähän kuvaan, noh...tällä mennään...



6 kommenttia:

  1. Magee huppari ja paitakin :) Toi huivikuvio olis varmasti meidänkin poikien mieleen ;)

    VastaaPoista
  2. Ehkä hienoin huivi ikinä! Ja noi pampulat on piste iin päälle :)
    Kyllä kelpaa kummitytön, turkoosi tunikakin on herkullinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Pompulat kävi kyllä kivasti huiviin. :)

      Poista
  3. Tosi kivat! Mullakin on jo yksi tuollainen pääkallohuivi virkattuna, saa nähdä kenen joulupakettiin se sujahtaa. =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Mullakin on toinen työnalla, joulupakettiin ajattelin myös. :)
      Puikot ja koukku heiluu muutenkin melko tasaiseen tahtiin, ainakin 4 juttua työnalla...ah, se on niin taas tää aika vuodesta...koskahan sitä muistais aloittaa nämä lahjatalkoot ajoissa, siis oikeasti ajoissa!

      Poista