perjantai 31. lokakuuta 2014

Valmistuipa kerran, kaun kaun sitten...

Laiska bloggari täällä päivää! Ei oikein päätä huimaa tämä bloggaustahti, mutta näillä mennään.

Laitetaanpa nyt sitten kerralla kunnon pläjäys aikaa sitten valmistuneista jutuista...

Elokuussa vietettiin synttäreitä: nuorimman kummityttöni 2-vuotissynttäreitä, ekaluokkalaisen ison tytön synttäreitä sekä juhlittiin ystäväperheen uusinta tulokasta. Lahjaksi tein ihastuttavalle pikkuneidille ihastuttavan norsuneidin ja hurmaavalle pikkumiehelle bodyn ja unirätin. Ekaluokkalainen neiti sai tietenkin koulutarvikkeita, mutta myös Monster High -paidan.


Norsuneidin kaavat ja ohjeet kirjasta Tildan ateljeessa

Bodyn kaavana Kisuliini (OB 6/12), kangas Tekstiili Fihlistä. Unirätin toinen puoli trikootilkuista ja toinen puoli keltaisesta velourista.

Paidan kaavana Special Edition (OB 1/13), koko 134 cm, kangas Tekstiili Filhlistä. Monster High -applikaatioon käytetty velourtilkkuja.
Eskari- ja päiväkotiarki on alkanut rytinällä jälleen myös tässä perheessä. Kummasti oli taas kesän aikana vaatekaapin sisältö kutistunut ja poikien vaatevarasto tarvitsisi kipeästi täydennystä. Kankaitakin olisi, mutta aikaa niiden leikkelyyn ja ompeluun ei tahdo millään löytyä. Muutaman peruspaidan sentään olen saanut aikaiseksi.

Angry Birds -kankaat löytyivät Tekstiili Fihlistä ja ovat poikien itsensä valitsemat. Neenuskan jalkapallokankaan bongasin Jyväskylän asuntomessujen yritystorilta. 
Huutava pula on myös yövaatteista. Jotenkin koen näiden tekemisen niin ärsyttäväksi, että niitä viimeiseen asti välttelen. Millään ei viitsisi kivoimpia kankaita leikellä yöpaidoiksi ja -housuiksi ja "tylsät" kankaat ei innosta ompelemaan... Äh, kuinka ärsyttävää. Otin itseäni kuitenkin niskasta kiinni ja surauttelin molemmille yökkärit, isommalle kaloja ja pienemmälle autoja. Ihan kivathan näistä loppujen lopuksi tuli vaikka nämä kankaat ei niin paljon siellä kangaslaatikossa puhutelleetkaan.Paitakaavoina sekä yö- että päiväpaidoissa OB CW 301 (suora ja kapea malli, housukaavana ultimate Casual (OB 4/13). Vaatteet koossa 122 ja 104.
Olen tehnyt jotakin myös itselleni. Eurokankaan palalaarista tarttui matkaani pinkkiä, ohutta neulosta ja musta-kuviollista trikoota. Molemmista päädyin tekemään itselleni mekon Friday Evening -kaavalla (OBW 5/13). Pinkin mekon kaveriksi ompelin myös "irtokauluksen" (tuubihuivin).

Kuviokangasta ei ollut aivan riittävästi, joten hihat tein mustasta trikoosta. Näin jälkeenpäin ajatellen oli hyvä että kangasta oli niukasti, koska olisihan siitä melkoinen yöpuku varmasti tullut, jos hihatkin olisivat olleet samaa kuviokangasta. Tyytyväinen siis olen ja molemmat mekot ovat päässeet käyttöönkin.


Loppuun vielä kuva virkatusta huivista, jossa yksityiskohtana pitsivetoketju. Lankana paksu Novita Hile.


  


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti