tiistai 27. marraskuuta 2012

Joulupuuhastelua

Näin joulunaikaan minulla on useampi projekti työn alla samanaikaisesti. Välillä tuntuu ettei saa mitään aikaiseksi, koska aloitan aina uuden jutun tekemisen ennen kuin saan edellisiä valmiiksi. No, ei ainakaan käy tylsäksi, kun voi vaihtaa työtä mielialan mukaan!

Syy moneen projektiin löytyy kauppojen lehtihyllyiltä, jotka pursuavat toinen toistaan innostavampia joululehtiä täynnä kokeilemisen arvoisia askarteluja, reseptejä, lahjavinkkejä jne. Pitäisi varmaan kiertää kaukaa nuo lehtihyllyt...mutta jos vaan vähän vilkaisee, niin ei kai sitä lasketa?

Asiaa ei myöskään auta se, että tulin vierrailleeksi Suomen Kädentaidot -messuilla, josta tarttui matkaan ideoita ja materiaaleja. Esimerkiksi lähes 3 km kalalankaa...hmm, tässäpä vähäksi aikaa virkkauslankaa... On sitä toki jo hieman kulutettukin, ehkä 200 m, joten paljon on vielä jäljellä.
  
Mukaan tarttui mm. leikkausalusta, kalalanka, siemenhelmiä, korvakorukoukkuja, nahkapala, lepakkomuotti ja leivänpaahdinpihdit


Joulupukin apurin virkaa yritän kovasti hoitaa ja ilahduttaa ystäviä ja perhettä itsetehdyillä lahjoilla. Tämä postaus saattaa siis sisältää myös yllätyksiä... Mikäli katsot kuuluvasi lahjottavieni piiriin ja haluat säilyttää salaisuuden aattoiltaan saakka, niin sitten kannattaa lopettaa postauksen lukeminen / katselu tähän! ;)

Askartelu kuuluu ehdottomasti jouluun ja joulukorttien näpertely on lähes joka jouluinen puuha. Toisinaan kyllä sorrun helppoihin ja vaivattomiin valokuvaratkaisuihin, mutta tänä jouluna postipoika kuljettaa taas askarreltuja kortteja. 


Tähtien taittelu skräppipapereista on melko koukuttavaa puuhaa, kannattaa kokeilla! Ohjeita on netti pullollaan ja sieltä löytyy varmasti kaikille oma suosikkinsa. Itse päädyin uusimman Suuri Käsityö-lehden ohjeeseen. Erityisen kivaa tästä puuhasta tekee sen, että ei tarvitse liimailla mitään. Muutaman tähden kun harjoittelee ja saa valmiiksi, niin sitten niitä voi jo tehdä telkkaria katsellessa.

Sitten niitä yllätyksiä... 

Yksi ehdoton suosikkini askartelun ja ompelun ideoissa ja ohjeissa on Tone Finnangerin Tilda -kirjat. AIVAN ihania ideoita, ohjeita, kankaita, sävyjä, kuvia, askarteluja jne. Muutama kirja löytyy myös omasta kirjahyllystäni. Tänä jouluna pakettiin sujahtaa Neiti Kirahvi ja prinsessakruunu. Näitä on niin mukava näpertää!


Seuraava (lahja)idea lähti liikkeelle omasta tarpeesta ja ensimmäinen versio on jo omassa käytössä - toimii. Jouluna nimittäin iPhonet ja Lumiat pukeutuvat myös juhla-asuun...suojaavaa pussukkaa voi toki käyttää myös muina vuodenaikoina. ;)
Neiti Kirahvi: ohje kirjasta Tildan ateljeessa

Prinsessakruunu: ohje kirjasta Sisusta Tildan tapaanPuhelimen uudet vaatteet: malli oma, pitsikuvion ohje mummini vanhasta pitsinvirkkauskirjasta


Lopuksi vielä jotain itselle tehtyä...


Puhelimen suojapussukan tein myös itselleni, tai oikeastaan tätä voisi kutsua pikkuruiseksi laukuksi. Puhelimen lisäksi pussukkaan saa mahtumaan kortit ja kotiavaimen eli kaiken tarpeellisen pientä kauppareissua varten. Olkahihnaksi laitoin ketjun, jonka löysin "romulaatikosta", johon kaikki tuiki tarpeellinen aina lykätään. Pussukka on tehty vahvasta ja tukevasta Marimekon markiisikankaasta, sisällä silkkivuori. Pussukan etupuolelle tein nahkapalloista "rykelmän"... kai se kukkaa yrittää jotenkin kuvastaa...


Virkattu käsikoruidea on suoraan messuilta. Siellä ihailin taidokkaasti virkattuja käsikoruja ja teki itsekin mieli kokeilla. Kokeilusta tuli oikein mieluinen tälläiselle koruja rakastavalle naiselle. Tykkään!
pitsikuvion ohje mummini vanhasta pitsinvirkkauskirjasta
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti