keskiviikko 28. marraskuuta 2012

Pitsin lumoaSuomen Kädentaidot -messuilla ihailin tärkätystä pitsiliinasta tehtyä korttitelinettä. Kiva idea, helppo toteuttaa ja todella kaunis. Esittelijä ei varsinaisesti myynyt näitä tuotteita, mutta myi yhden oman telineensä ystävälleni ja antoi ohjeen telineiden tekemiseen vielä kaupanpäälle. ;)

Itse virkkasin (messuilta ostamastani) kalalangasta eri kokoisia pitsiliinoja, jotka sitten tärkkäsin vesi-sokeritärkillä (1dl sokeria, 1 dl vettä). Ensimmäinen tärkkäyskerta ikinä ja tietenkin se meni vähän pieleen... Sokeria oli aivan liian vähän. Liinat kyllä kovettuivat, mutta eivät tarpeeksi, joten uusi yritys. Toisella kertaa laitoin sitten sokeria oikein reilusti ja vaihdoin hienon sokerin palasokeriin. 1,5 dl vettä ja reilu 30 palaa sokeria, lisäsin vielä aikaisemman keitokseni jämät uuden joukkoon. Tällä uudella tärkillä sitten tärkkäsin yhteensä 7 liinaa. Hyvin toimi tällä kertaa. Melko tahmaista puuhaa tosin ;)

Muotteina käytin muovi- ja metallikulhoja sekä puisia leikkuulautoja. Tärkin annoin kuivua kaikessa rauhassa pari-kolme päivää, olivat toki vuorokauden jälkeen jo ns. kuivia, mutta eivät vielä kovettuneet tarpeeksi.   
 Tämän kulhon pitsiliina on löytynyt kirpparilta

Tämä pitsiliina on mummini käsialaa

Nämä kortti-/servettitelineiden pitsit olen virkannut itse, ohje mummini vanhasta pitsinvirkkauskirjasta

Näitä täytyy ehdottomasti tehdä vielä lisää, ovat mielestäni todella viehättäviä. Ja täytyy sanoa, että laskutkin näyttävät mukavammilta tuollaisessa pitsitelineessä... :)


2 kommenttia:

  1. Nämä on hienot...mä en vieläkään lupaa alkaa noita virkkaamaan, mutta saatan joskus jopa ostaa pitsiliinoja tätä tarkoitusta varten. Sinulle on haaste blogissani!

    VastaaPoista
  2. Tosi kivoja! Ihana kun sulla on tuollainen mummin vanha pitsinvirkkauskirja... siellä on näemmä vaikka ja mitä ihania malleja. =)

    VastaaPoista