sunnuntai 21. heinäkuuta 2013

Pappatyyliä

Uusimmasta Ottobresta pääsi kokeiluun pappatakki (OB 4/2013 Grandpa). Ja olen niiiiin ihastunut tähän! 

Löysinpä vielä aivan täydelliset kankaatkin tähän takkiin! Nämä ihanuudet tarttuivat matkaan Eurokankaan muuttomyynnistä ja vieläpä hurjan edullisesti. Kankaat ovat tosin jo hetken aikaa marinoituneet laatikossa ja odottaneet juuri sitä oikeaa hetkeä. Mutta kylläpä kannatti odottaa! ;)

Takkiin en tehnyt mitään muutoksia, jätin vain etutaskut pois. Hyvä kaava, tulee varmasti käytettyä toistekin. Pienin koko oli 98 cm, mutta tein kuitenkin sen, vaikka meillä vielä käytetäänkin kokoa 92. Kyllähän tuo tuosta taas kasvaa ;) Ja hyvin voi jo käyttää, kun laitoin napakat hiharesorit.

Takin kanttauksen tein joustokanttinauhalla, helppoa ja nopeaa. Reunasta tuli kivan ohut ja siihen oli helppo laittaa nepparit. Varastoistani ei löytynyt kuin rangasneppareita, joten halusin "piilottaa" renkaat nappien taakse. Napit sopi mielestäni paremmin tähän pappatyyliin.


Kankaat: pehmeää collegea ja bambucollegea Eurokankaasta, resori Tekstiili Fihlistä ja joustokanttinauha Kestovaippakaupasta 


2 kommenttia:

 1. Ihana pappatakki! Itsellä kans sormet syyhyää päästä kokeilemaan kaavaa omalle pojalle. Mitä mieltä olet mtoituksesta, onko kuinka lyhyt/leveä malli?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!

   Meillä käytetään vielä kokoa 92 ja tämän takin koot alkoivat 98 koosta, joten on vielä meille reilu. Kaava vaikutti mitoitukseltaan mielestäni oikein sopusuhtaiselta. En lisännyt pituutta enkä leveyttä, normit saumanvarat vain.
   Mielestäni ei siis tyypillinen ottobre-kaava (lyhyt ja leveä) vaan melko normaalimitoitus, hihat olivat melko pitkät. Voisin kuvitella tekeväni tämän myös isommalle pojalleni, joka hyvin hoikka... Kiva malli!

   Poista