tiistai 5. marraskuuta 2013

Ompeluviikonlopun tuotoksia

Ompeluviikonloppu oli ja meni, enää on "hulvaton" kuvausrumba jäljellä! No, sekin rumba on aloitettu :)

Kaiken kaikkiaan viikonlopun aikana sain aikaiseksi paidan itselleni, muutamia lahjaompeluksia sekä vaatteita omille pojille. Norsuneidin esittelinkin jo edellisessä postauksessa, joten siirrytäänpä sitten vaatepuoleen. Joulupukin apulaisena ompelin pari lahjaa pukinkonttiin. Aattona lahjakääröistä kurkistaa herttainen pupu sekä vihainen lintu...
Tunikassa käytin kaavana Ottobren Princess ja Dreamland -kaavojen yhdistelmää, koko 92 cm. Kankaina ihanaa Muru-neulosta ja hattaranväristä joustofroteeta. Tätä tunikaa tehdessä meinasi kyllä usko loppua, mikään ei tuntunut onnistuvan ja hattarajoustofroteekin ärsytti. No, nyt tämäkin jo miellyttää omaa silmää, tosin vielä hieman arvon, että laittaisinko helmaan jotakin koristetta, pompulanauhaa tai pitsiä tms?

Vihainen lintu lensi turkoosille trikoolle, piristykseksi tein valetuplahihat punaisesta tähdestä, lintu on applikoitu veloureista. Paidan kaavana OB CW301, suora malli koossa 122 cm. Applikoinnin tein jälleen kerran hyväksi havaitsemallani keinolla eli tein kuvan erilliseksi merkiksi ja lopuksi vasta kiinnitin valmiin kuvan paitaan.Omille pojille tein ihan vain peruspertsaa: paitaa ja housua. Tylsää, mutta tarpeellista. Tai no tarpeellista on ehkä hieman väärä sana, kun kaapit pursuaa itsetehtyjä vaatteita, mutta minkäs teet... Kyllä niihin kaappeihin aina parit pertsat mahtuu, eikös? 

Tarpeellista olisi ollut tehdä yöpukuja, mutta ne on aina niin tylsiä (varsinkin, kun niihin valitsee aina ne ei niin kivat kankaat jne. vikatikkiostokset). Sain kuitenkin yhden yöpuvunkin tehtyä. Tämä yksilö oli maanut leikattuna ufo-laatikossa jo tovin ja nyt oli korkea aika tehdä se, jotta vielä olisi perheen pienimmälle sopiva. Tästä valmistuneesta ufosta ei nyt kuvaa ole, koska se on jo TAAS tarpeellisuutensa vuoksi likapyykkikorissa. ;)

No, pertsakuvat kehiin eli molemmille poitsuille pitkähihaiset t-paidat ja vanhemmalle paitaan mätsäävät housut. Jos ollaan ihan tarkkoja, niin pienemmän pojan paita valmistui kylläkin ompeluviikonlopun jälkeen, mutta etukappaleen kalastajakarhu -kankaan sain NannaRuulta ompeluviikonlopun aikana, joten suunnitteluprosessi lienee aloitettu jo silloin. ;)

Vaatteiden kuvaaminen oli taas hivenen haasteellista: toista ei huvittanut yhtään ja toinen ei meinannut pysyä hetkeäkään paikallaan/suorassa/pystyssä/oikein päin... No, kun tarpeeksi monta kuvaa räpsäisee, niin kyllä niistä joku onnistuu edes jotenkuten. Näillä mennään!

Paitakaavana White Rabbit koossa 92 cm. Kalastajakarhusta etukappale ja lyhyet hihat, tähdestä takakappale ja valetuplahihat.
Paitakaavana Fall Basic ja housukaavana Chillax, molemmat koossa 116 cm. Paidan etu- ja takakappale rakettitrikoota ja hihat joustocollegea, housut joustofroteeta.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti