tiistai 3. joulukuuta 2013

Pehmoista, säihkettä ja Herttaa

= kolme uutta paitaa mulle! 

Ihanan pehmoinen harmaa neulospaita valmistui lokakuun lopun ompeluviikonloppuna ja kaksi muuta pari päivää sitten. 

Ennen ompeluviikonlopun alkua kävimme pikaisesti Kestovaippakaupassa ja iskimme silmämme NannaRuun kanssa tähän ihanaan harmaaseen neulokseen. Pakkohan sitä oli sitten ostaa, kaikki mitä löytyi. ;) Visio paidasta muodostui melko pian ja sopiva kaava löytyi Suuresta Käsityö -lehdestä (SK 7/2013). Paidasta tuli oikein kiva, joten näitä tuli sitten tehtyä useampi...noh, mitä sitä hyvää muuttamaan! ;)

Nämä paidat ovat sellaisia vartissa valmiita, helppoja ja tosi nopeita tehdä siis jos ei sen kummempia yksityiskohtia värkkäile. Harmaa paita on vain saumuroitu kokoon ilman mitään huolitteluja. Helma, pääntie ja hihansuut saavat siis kaikessa rauhassa rullaantua.  Kangaskin on ns. väärin päin eli nurjapuoli onkin tässä paidassa oikea.

Hertta-paita sisälsi sitten hieman tuota värkkäämistä: hihat saivat tehosteeksi leveää joustopitsiä, pääntie minipompuloita ja selkäpuolelle vielä keltainen pitsivetoketju antamaan hieman väriä tähän musta-valkoiseen ihanuuteen. 

Säihkepaidan neulos ei mielestäni kaipaa mitään kaverikseen, pieni hopean välke riittää mainiosti yksinään. Tämänkin tein siis ilman mitään kummempia värkkäilyjä tai huolitteluja. Helmaan ja pääntielle huristelin vain saumuriompeleen. Ensin ajattelin, että teen rullapäärmeet, mutta laiskuus voitti...en sitten millään jaksanut alkaa muuttamaan saumurin säätöjä... hyvä tuli ihan vain näinkin.

Tykkään kyllä kovasti näistä paidoista! Vielä ehkä joutuu yhden lyhyt- tai 3/4-hihallisen version tekemään.

Kuvissa näkyy myös yksi uusi innostukseni kohde eli vetoketjukorut! Idean näihin koruihin sain Suomen Kädentaidot -messuilta. Tykkään näistä ihan hirmuisesti. Pienellä vaivalla saa näyttäviä koruja aikaan. Tykkään, tykkään, tykkään!

Hertta-trikoo tarttui matkaan messuilta Sampsukan osastolta.


Neulos Kestovaippakaupasta

Säihkeneulos Tekstiili Fihlistä, kuvissa tuo "säihke" ei kyllä oikein näy, mutta hopeista välkettä siis kysymyksessä. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti