perjantai 10. tammikuuta 2014

Hiljaa hyvä tulee

Sanonta piti enemmän kuin hyvin paikkaansa tämän projektin aikana!

Tämän hiljaisen kirjan tein kummitytölleni joulupakettiin. Ihan yhden illan projektista ei ollut kyse, mutta tämän tekeminen oli oikein mukavaa vaikkakin erittäin aikaa vievää. Ja lopputulos on mielestäni mainio, tykkään!

Idean tälläiseen kirjaan sain jo ajat sitten, kun törmäsin netin syövereissä vastaavanlaisiin kirjoihin. Päätin jo tuolloin, että joskus vielä teen itsekin hiljaisen kirjan. Tämän projektin olisi tosin voinut aloittaa hieman aikaisemmin, mutta ehkä sitten seuraavalla kerralla... :) Valmista tuli kuitenkin ennen joulua ja sehän oli tärkeintä.Tein kirjaan yhteensä kuusi "tehtäväsivua": 
1. leppäkertun pilkut hukassa
2. pyykkien ripustaminen narulle
3. kakun koristelu
4. helmitaululla laskemista
5. hiustenlaittoa
6. kuusen koristelu

Kaikki sivut on tehty applikoimalla kuva valkoiselle lakanakankaalle. Valkoisen sivun koko on n. A4. Valmiit kuvasivut on tikattu pilkulliselle kankaalle "aukeamiksi". (Kuvasivun alla on kerros levyvanua). Lopuksi kiinnitin aukeamat kiinni toisiinsa tikkaamalla ns. kirjan selyksen.

Applikoinneissa hyödynsin pohjattoman tilkkukassini sisältöä. Valitsin mahdollisuuksien mukaan kankaita, jotka eivät purkaannu (fleecea, nahkaa, huopaa), niin ei tarvinnut kaikkia kuvia niin kovin tikkailla. Leppäkertun pilkkuina toimivat napit, joiden toiselle puolelle ompelin nepparit. Kertun fleece-kuoreen ompelin vastaavasti neppareiden vastapuolet ja pilkut piilotin vetoketjutaskuun. Näin näppäräsorminen pikkuneiti voi harjoitella neppareiden kiinnitystä. 

Pyykkinaru on pingotettu kahden nahkarunkoisen puun ympärille. Pienet pyykkipojat liimasin kiinni taustakankaaseen. Pyykkikorin tein harvaan kodotusta pellavasekoitekankaasta ja vaatteet leikkelin huovasta.


Täytekakun kermakuorrutus on tehty leveästä tarranauhasta (pehmeästä puolesta) ja kakunkoristeiden taakse ompelin vastaavasti tarranauhan koukkupuolta. Sivun alalaidassa on tarranauha, jossa voi säilyttää ylimääräiset koristeet. Kynttilät tein nahasta ja huovasta.

Helmitauluun valitsin puisia helmiä ja silkkinauhaa, jotka "pingotin" pilkkunauhojen väliin. Kivat moniväriset ja -muotoiset puuhelmet löysin Tigerista.


Hiusten letittämistä, lettinauhan solmimista, pinnien kiinnittämistä jne. voi harjoitella tämän tyttösen villalankahiuksiin. Hiuspompulat ym. pinnit säilyvät "verkkopussissa", mikä on tehty kaksinkertaisesta tyllistä.

Joulukuusen leikkasin huovasta. Tähänkin sovelsin tarranauhakiinnitystä niin, että tikkasin vihreää (pehmeää) tarranauhaa kuuseen. Koristeisiin vastaavasti ompelin tarranauhan koukkupuolta. Helminauha kiinnittyy kuusenoksille pienten hakasten avulla.  


 

10 kommenttia: