tiistai 28. tammikuuta 2014

Unohtuneita...

Nämä "vähän fiinimmät" housut valmistuivat jo viime vuoden lopulla. Jostain syystä olen vain unohtanut laittaa ne tänne muistiin.

Housukaavat löytyivät vuoden 2013 viimeisestä lasten Ottobre-lehdestä, Mancini ja Arnold. Melko kova homma oli näissä housuissa, paljon tikattavaa ja yksityiskohtia, mutta lopputulos oli kaiken sen vaivan arvoista. Kivat, vähän tuollaiset siistimmät housut. Näitä ollaankin käytetty synttäreillä, joulujuhlissa ja jouluna. 

Olen vallan ihastunut noihin henkseleihin, jotka tuunailin ihan tavis henkseleistä. Leikkasin toisesta päästä klipsut irti ja irroitin myös sen muovisen härpäkkeen takaa. Klipsien tilalle metalliset napit ja taakse nahkainen yksityiskohta. Nyt tuo tummansininen värikään ei näytä enää niin pahalta, kun siis alunalkaen olisin halunnut ruskeat henkselit, mutta en niitä tietenkään löytänyt. 
Kaavat olivat molemmissa housuissa ihan ok, varsinkin tuo pienempi (Mancini, koko 92 cm). Isommat (Arnold) olisi pitänyt tehdä ns. kahdessa koossa eli leveys olisi pitänyt ottaa 110 cm mukaan ja pituus 116 cm mukaan. Nyt tein suoraan 116 cm kaavalla ja liian leveäthän/löysät nuo on, mutta pojan mielestä loistavat kun ei purista yhtään! :) 


Housukankaana molemmissa on sametti, isommat ovat ohutta, joustamatonta, samettia ja pienemmät joustosamettia.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti