keskiviikko 3. huhtikuuta 2013

Vanhasta uutta

Jo pidemmän aikaa on tämä tuolivanhus odotellut eteisessä tuunausvuoroaan. Tuoli on kauttaaltaan erittäin kulahtanut. Vanha valkoinen maali on kulunut sieltä täältä ja eipä tuo niin valkoiseltakaan näytä. Kevätauringon paisteessa tuolivanhus näytti vieläkin kamalammalta kuin pimeän aikaan, joten nyt oli jo aika tehdä jotakin!Ensimmäiseksi vein tuolin kuistille ja annoin vanhalle maalipinnalle kyytiä. Auringonpaisteessa hiekkapaperin kanssa heiluminen oli oikein mukavaa. :) Pinta karkeaksi ja kolhut sileiksi!

Seuraavaksi tuoli pääsi pohjamaalaukseen. Pohjamaalina käytin Tikkurilan Otex tartuntapohjamaalia. Tässä maalissa ei ollut kovin paha haju vaikkei vesiohenteista maalia ollutkaan. Ihan hyvin sisätiloissa (lue: ompeluhuoneessani, joka muuttui maalaamoksi)pystyi maalaamaan.

Kertaalleen maalailin kaikki pinnat ja tuoli näytti jo huomattavasti paremmalta kuin ennen!!Entinen valkoinen maalipinta sai väistyä ja uudeksi väriksi valitsin kiiltävän mustan. Maalina käytin Tikkurilan Helmi Kalustemaalia. Mustia maalikerroksia tuoli sai pintaansa kolme. Ensimmäisen maalauskerran jälkeen tuoli näytti kyllä ihan hirveältä...olisi heti tehnyt mieli maalata uudelleen. Maltoin kuitenkin mieleni ja annoin maalin kuivua ihan rauhassa seuraavaan päivään. 


tältä tuoli näytti ensimmäisen mustan maalikerroksen jälkeen...melko kamala
 
toisen mustan maalikerroksen jälkeen näytti jo paremmalta

Viimeisen maalauskerran jälkeen piti vielä pari päivää odotella... maalipurkin kyljessä oli ohjeena, että käyttöönottokuiva 2-3 päivän kuluttua. Tänään tuolivanhus lopulta pääsi takaisin omalle paikalleen! Muodonmuutos on mielestäni kyllä erittäin onnistunut, TYKKÄÄN!
Aikaisemmin, kun tuoli oli ruma ja raihnainen, olin ensiavuksi ommellut siihen istuinpäällisen. Päällisen olin suunnitellut niin, että se kävisi myös uudistettuun tuoliin. Nyt tuolin ilmettä voi sitten muuttaa halutessaan.
 


 
Istuinpäällinen on tehty huopa- ja nahkapyörylöistä samaan tapaan kuin tekemäni Lumikukka-tyynynpäällinen ja joululahjalaukku ja -tyynynpäällinen.2 kommenttia:

 1. Vitsi, meillä olis kaksi tommosta tuolivanhusta mökillä varastossa. Ovat semmosia valko-tipunkeltasia. Nyt iski inspis, jotta ne pitää kans saada mustiksi.
  Eli upean muodonmuutoksen olet tuolillesi tehnyt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ei muuta kuin tuoleja tuunailemaan, se on vieläpä tosi kivaa puuhaa! :)

   Poista