lauantai 21. syyskuuta 2013

Marinoituja vikatikkiostoksia ja mitä niistä tehdään

Isomman pojan yöpuvut ovat taas kummasti pienentyneet kaapissa ja yövaatetus on vähintäänkin huvittava. Leveyssuunnassa kaikki ovat sopivia (jopa hieman väljiä), mutta pituus sekä hihoissa että lahkeissa mallia 3/4-osaa. Poikaa se ei tunnu haittaavan, mutta minua kyllä. 

Jotenkin sitä vaan mieluummin ompelisi jotain muuta kuin yöpukuja. Niitä on niin hurjan tylsä tehdä, ei raaski käyttää kivoimpia kankaita vaan niitä tulee tehtyä aina jostain "vikatikkiostoksista"/ jämistä. Tämäkään kerta ei ollut poikkeus. Kangaslaatikon pohjalta valikoitui, Triteksiltä varmaan kaksi vuotta sitten ostettu, lörötrikoo. Alunperin olin ostanut kankaan itselleni, mutta en sitten koskaan siitä mitään tehnyt. Liian löröä ja värikin jotenkin tökki vaikka turkoosista/petroolista tykkäänkin. 

Eli mainio yöpukukangas! Jotain piristystä kuitenkin kankaaseen kaipasin. Resorilaatikosta ajattelin valita jonkun kivan kirkkaan värin, keltaisen tai oranssin, mutta enpäs valinnutkaan. Vaan otin sen "vikatikkiostoksen" tästäkin laatikosta. Raitaresorit ovat mielestäni kivoja, mutta tämän resorin "vihreäturkoosiminttu-mikälie" sävy ei ollutkaan sitten niin kiva kuin se tietokoneen ruudulla näytti. Tätä olen yrittänyt laittaa jos johonkin vaatteeseen, mutta ei, se ei yksinkertaisesti ole sopinut mielestäni mihinkään. No, sehän oli siis selvästi yöpukuresoria se! 

Vieläkin tämä hyvin yksivärinen yövaate kaipasi sitä jotain. Mitähän muuta "ylijäämää" vielä voisi lisätä... ja kas, pari vuotta marinoituneet silityskuvat löysivät tiensä paidan etumukseen. Lopulta tästä ylijäämä-vikatikkiostos-yöpuvusta tuli ihan mukava ja ajaa varmasti asiansa. 


Paitakaava: Fall Basic, OB 4/2013, koko 116 (ei muutoksia)
Housukaava: Ultimate Casual, OB 4/2013, koko 116 (ilman taskuja ja vyötärönauhaa)

Kuvaaminen heti aamutuimaan ei oikein innostanut, mutta uni oli kuulemma maistunut hyvin uudessa yökkärissä!


4 kommenttia:

 1. Hienot silityskuvat ja kaikki. Ei näytä yhtään keräilykokoelmalta. Hieno yöppäri. Varmasti uni maistui :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Lopputulos on kyllä ihan kiva, vaikka aluksi nämä keräilykokoelmat ovat aina niin tylsiä ja ikäviä tehdä...tai lähinnä se fiilis tehdä niitä on jotenkin niin blääh! :)

   Poista
 2. Hieno yöpaita ja hyvät unet voi melkein haistaa kuvista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! ...unenpöpperöisen pikkupojan tuoksu... Hih! :)

   Poista