keskiviikko 20. helmikuuta 2013

Angry Bird

Pitkään aikaan en ole jaksanut applikoida lastenvaatteisiin mitään. Nyt kuitenkin inspiraatio iski ja ajattelin kokeilla itselleni uudenlaista applikointitapaa. Yleensä teen applikoinnit suoraan vaatteeseen, mutta tällä kertaa ajattelin, että applikoin kuvan erilliseksi merkiksi.
Leikkasin kuvan veloureista ja liimasin sen kaksipuoleisella tukikankaalla irtirevittävän tukikankaan päälle. Applikointiompeleita tehdessäni vaihdoin aina myös alalangan värin applikointilangan väriseksi. Normaalisti vaatteeseen applikoidessani en alalankaa jaksa vaihtaa, vaan valitsen sen vaatteen mukaan ja pidän samana koko työn ajan.  Alalankana käytin ihan tavallista ompelulankaa ja ylälankana konekirjontalankoja. Lopuksi revin tukikankaan irti (tukikangas lähti myös merkin nurjalta puolelta, vaikka se oli liimakankaalla kiinni).

Kokeiluni onnistui ihan ok. Merkin pyörittely paininjalan alla oli helppoa, kun ylimääräistä kangasta ei ollut. Ainoa miinuspuoli oli, että irtirevittävästä tukikankaasta jäi merkin reunaan vähän haituvaa ja sitä joutui vähän saksimaan. Loput "haivenet" lähtenee sitten viimeistään pesussa... 

Seuraavaksi varmaan pitäisi sitten ommella paita, johon merkin voisi kiinnittää... :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti